Легендата на Манчестър Юнайтед и Англия Уейн Рууни определи Луис Ван Гаал като най-добрият мениджър в тактическо отношение, под чието ръководство е играл през кариерата си. 

Getty Images
16 снимки

Рууни избра именно нидерландеца пред Сър Алекс Фъргюсън и Жозе Моуриньо. Самият англичанин споделя в интервю пред "The Times", че би имал сериозен интерес да се занимава с мениджърство, след като приключи игралната си кариера.

"Ван Гаал за мен е най-добрият в тактическо отношение. Сър Алекс обаче беше с много пред всеки друг, с който съм работил, в цялостен план". започна Рууни. 

"Всичко при него беше просто и разбираемо. При него доверието беше всичко. Той имаше доверие в своите треньори да проведат тренировките, както и на футболистите да изпълнят указанията му". 

"Неговите мотивационни речи винаги бяха нещо от сорта на "Вие 11-те сте по-добри от тях, отивайте и спечелете". Преди финала на Шампионската лига през 2008-а имахме разговор в рамките на 30-40 минути за бедността в Русия, където се провеждаше финала. Каза ни, че трябва да играем от 90 до 120 и ще се върнем в големите ни къщи у дома, докато хората на стадиона трябва всеки ден да се трудят, за да оцелеят". 

"В личния си мениджърски план ще взема подготовките на Ван Гаал преди мачовете, работата човек с човека на Фъргюсън и инатът на Моуриньо. Трябва да притежаваш и малко от това", завърши легендарният нападател.