Нападателят на Дерби Каунти Уейн Рууни коментира  спирането на първенствата заради коронавируса в седмичната си колона в „Таймс“. Той е категоричен, че шампионатите трябва да завършат, дори това да стане в края на 2020 г.
 
"Ливърпул е готов за първа титла от три десетилетия, а Лийдс и Уест Бромич - за изкачване в Премиършип. Това трябва да бъде позволено да се случи, дори ако означава изместване на сезон 2020-21. Ако сезонът бъде отменен, ще има много правни спорове. Завършването на първенствата е справедливо решение, дори ако трябва да загубим следващия сезон", смята Рууни.
 
„Светът е изправен пред сериозно изпитание и играчите не са изключение. Футболът е това, за което всеки си мисли, когато се събужда сутрин, особено във Великобритания. Но сега той трябва да отстъпи. Тази криза е много по-голяма от футбола."
 
Бившият национал изключва възможността сезонът да се доиграе при закрити врата.
 
"Да се играят мачове без фенове, за мен е неприемливо. Ще ми бъде неудобно да играя, знаейки, че хората някъде умират или боледуват, а ние отвличаме вниманието на работниците. И още нещо - дори и без публика, на мачовете идват лекари и полицаи - защо да бъдат на стадионите,  когато някъде другаде имат нужда от тях."
 
 
 
.