Легендата на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд обвини себе си и клуба, че не са дали необходимата подкрепа на Уилфред Заха по време на периода му като част от състава на "червените дяволи". 

Заха беше привлечен на "Олд Трафорд" за 10 милиона паунда през 2013-та година от Сър Алекс Фъргюсън. При наследника на шотландеца на Дейвид Мойс обаче възможностите на англичанина бяха ограничени, особено след като излязоха информации в медиите, че крилото е имал сексуални взаимоотношения с дъщерята на специалиста. 

По тази причина Заха бързо беше продаден обратно в Кристал Палас за сумата от 3,4 милиона паунда. Впоследствие нападателят се утвърди като една от звездите на позицията си във Висшата лига, като включително се появи интерес от грандове като Арсенал и Тотнъм. 

Това провокира Рио Фърдинанд да се обърне към "Туитър", за да критикува "червените дяволи", както и самия себе си, за това, че не са подкрепили Заха достатъчно през този период. 

"Уилфред Заха не беше използван правилно от Манчестър Юнайтед. Клубът все пак минаваше през преходен период и като старши член на съблекалнята трябваше да му помогна повече", беше лаконичното изявление на легендарния бранител.