Отборът на Манчестър Юнайтед е отправил подаде оферта от 100 милиона евро (89 милиона паунда) за крилото на Барселона Ансу Фати, съобщават медиите в Испания. 17-годишната сензация дойде от академията на "каталунците" в първия тим през този сезон стана вторият най-млад играч в историята, който прави своя дебют за испанския клуб. Фати изигра 24 мача за Барселона този сезон, след като миналото лято беше промотиран в първия състав от бившия мениджър на тима Ернесто Валверде. 

Според каталунското издание "Sport", известният агент Жорже Мендес, се е свързал с Барселона миналия месец, за да пита за цената на Фати, но испанският клуб е настоял, че крилото не се продава и ще напусне само ако бъде платена клаузата му от 170 милиона евро (151,5 милиона паунда).

Според изданието, Мендес е контрирал испанския клуб с оферта от 100 милиона евро от страна на Манчестър Юнайтед, които разглеждат Фати като алтернатива на Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд, който е една от приоритетните им цели за лятото.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обаче е категоричен, че Фати няма да бъде продаден, тъй като той вижда в лицето на 17-годишния младок като ключова част от бъдещето на клуба.