Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Андер Ерера вярва, че Жозе Моуриньо все още е най-добрият мениджър в света, но конфронтанциите с играчите са били причина за провала му в Манчестър Юнайтед. 

Моуриньо беше освободен от поста си в края на 2018-та година след незадоволителен старт на сезона. На негово място дойде норвежеца Оле Гунар Солскяер. Една от главните причина за преждевременното раздяла между двете страни беше свързана и с обтегнатите отношение на португалския мениджър с редица от своите звезди. 

Испанският полузащитник Ерера също признава, че последните 6 месеца на периода на Моуриньо са били свързани с редица скандали в тима. Той говори пред английското издание "The Athletic". 

"Моуриньо е най-добрият мениджър в света, когато всичко върви добре. Отношенията му с играчите и тренировъчния му процес са страхотно, много ми допаднаха на мен. Също така обаче той изобщо не приема добре загубите и си го признава", започна халфът. 

"Имахме страхотни взаимоотношения, първият сезон спечелихме три трофеи. През вторият сезон стигнахме до второто място във Висшата лига и финал за ФА Къп. Последните 6 месеца обаче бяха малко различни". 

"Той имаше редица конфронтанции с клубното ръководството и това се отрази върху представянето и на играчите на терена. Нещо се случи между него и клуба и това повлия върху цялата ни съвместна работа", завърши Ерера.