Маркъс Рашфорд е в отлична форма за "червените дяволи", откакто сезонът във Висшата лига беше подновен след Световното първенство през 2022 г. Нападателят обясни, че неговата умствена сила и желанието му за представяне са довели до добрата форма. Говорейки пред The ​​Guardian, Рашфорд обясни, че най-накрая успяването да загърби дългогодишната си контузия в рамото, му е помогнало да се върне към най-добрите си дни.

"Не мисля, че някой, освен хората в клуба, знае колко време се занимавах с тези проблеми с контузии. Не беше само един сезон, беше период от време, в който всеки ден беше трудно и трябва да се жертваш. Винаги съм искал да бъда на терена, колкото мога повече – оттам черпя щастието, сподели Рашфорд.

"Аз съм на позициите, в които трябва да вкарам. Това е нещо, върху което работя и през последните няколко години чувствам, че дори сезоните, в които съм се справял добре, можех да добавя още 10 или 15", добави той .

"Футболът вероятно е 95% от вашия манталитет. Това ви дава основата за представяне. Има много играчи, които имат способности, затова играят на най-високо ниво. Но това, което ги отличава, е манталитетът. Бил съм и от двете страни. Разбирам силата и стойността му. Концентрирам се много повече върху това да се задържа в това пространство и то е необходимо, за да печеля мачове и трофеи", завърши Рашфорд.

В момента Рашфорд е голмайсторът на Манчестър Юнайтед с 24 гола в 37 мача във всички турнири. С гола си срещу Лестър Сити миналия уикенд той изравни рекорда на клубната легенда Уейн Рууни за отбелязани голове в седем поредни мача от Висшата лига на "Олд Трафорд".