Новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник обяви, че тимът разполага с много добър и талантлив състав, но има нужда от повече баланс и по-стабилна игра в защита. Днес германският специалист даде първата си пресконференция като треньор на "червените дяволи", след официално пое поста от временния наставник Майкъл карик.

"Когато клуб като Манчестър Юнайтед те потърси, няма как да откажеш. Това е може би най-големият клуб в света. Предизвикателството е голямо, но съм повече от щастлив, че ще работя с тази група футболисти. Гледах последните мачове, както и тези срещу Ливърпул и Манчестър Сити, така че съм добре запознат с отбора", коментира Рангник пред журналистите.

"Основната ми цел ще е да внеса повече баланс в тима. Вчера допуснахме два гола и ако се погледне общия брой на допуснати голове, те са средно по два на мач. Това е твърде много. Вчера мачът можеше да завърши 4:2, но можеше да завърши и 3:3. Един мениджър не иска все ден такива мачове, трябва да имаме повече контрол, да намалим до минимум фактора шанс", каза още 63-годишният треньор.

"В крайна сметка, най-важното нещо е да се печелят мачове, а аз съм много амбициозен. Искам да имаме възможно най-успешния сезон, но за момента трябва да бъдем реалисти. Разликата между нас и отборите от топ 3 е голяма, но нека видим", допълни Рангник, който разкри, че се е опитал да убеди Майкъл Карик да остане в щаба му, но бившият английски национал е бил непреклонен, че иска да си вземе почивка от футбола. Рангник смята да привлече няколко човека към щаба си в следващите седмици, но ще разчита и на хората от сегашния щаб.

Дебютът на Рангник начело на Юнайтед ще бъде в неделя от 16:00 часа българско време при домакинството на Кристъл Палас от Висшата лига. /БГНЕС