Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес ще разполага с достатъчно финанси, за да планира сериозна лятна селекция предвид осигурената промоция във Висшата лига.

„Свраките“ надвиха Престън Норт Енд с 4:1 в понеделник и така математически изключиха възможността да бъдат изместени от втората позиция в Чемпиъншип. Може би неочаквано за мнозина, но успехът за Нюкасъл дойде с доста пестеливи ходове преди началото на сезон 2016/2017. Бяха платени 12 милиона за Мат Ричи от Борнемут, както и 10 милиона за Дуайт Гейл от Кристъл Палас, но в същото време клубът продаде Муса Сисоко и Джорджинио Вайналдум за почти 60 милиона от британската валута. Като се прибавят продажбите на Дарил Янмаат и Андрос Таунсенд, генерираният приход наближава 80 милиона.

Щастливият Бенитес след първата промоция: Много съм горд!

Според мадридският вестник „АС“ шефовете в клуба са останали впечатлени от методите на Бенитес и затова ще му позволят да харчи свободно, като целта е ясно – завръщане към стабилното съществуване в английския елит.

По неофициални данни Бенитес ще получи 70 милиона паунда за нови попълнения, които изглежда ще му бъдат повече от достатъчни.