Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес даде израз на позитивните емоции, които нямаше как да го завладеят след победата с 4:1 над Престън Норт Енд. Успехът 44-ия кръг на Чемпиъншип гарантира, че „свраките“ не могат да бъдат изместени от второто място, а то е равносилно на автоматична промоция във Висшата лига на Англия.

Празник в Нюкасъл, Бенитес върна "свраките" в елита

Нюкасъл има 88 пункта на втората позиция, докато лидерът Брайтън е с 4 повече при оставащи 2 срещи до края. Тъкмо по тази причина Бенитес, за когото това е първа промоция като треньор, заяви, че тимът до по следно ще преследва титлата.

„Наистина съм горд“, каза испанският тактик. „Длъжен съм да поздравя щаба си, феновете, града, всички, които бяха замесени. Сезонът беше дълъг, но ние заслужихме промоцията, защото играчите се трудеха неуморно.“

„Не е от значение как успяхме. От първия ден работехме много. Трудно е да изпаднеш и да градиш всичко отначало, но ние сме много доволни. Трябваше да се борим от самото начало, но накрая спечелихме и се изкачихме във Висшата лига.“

„Ясно е, че в последния ден на миналия сезон исках да покажа моята лоялност и да изградя отбора наново с идеята да спечелим промоция от първия опит. Смятам, че трябва да анализираме доста аспекти, но съм наистина доволен тук. Днес е ден за радост, а след него ще се пробваме и за титлата“, каза още Бенитес.