Бившият английски футболист Адам Джонсън ще бъде освободен от затвора след само три години излежаване на своята присъда. По този начин някогашният английски национал ще излежи само половината от своето наказание, след като бе уличен в в педофилия, изнасилвайки 15-годишна ученичка.

31-годишният Джонсън бе заключен зад решетките през март 2016-а и се очаква да бъде освободен на 22-и март 2019-а година. Бившият играч на Съндърланд, който излежава присъдата си в затвора „Муурленд” в Донкастър ще се завърне съвсем скоро в своята къща със седем стаи в Каунти Дърам, струваща 2 милиона паунда, разкриват медиите в Англия.

Източници на английската медия твърдят, че Джонсън е в готовност да се завърне в къщата си, която има басейн и боулинг писта, като съществува и малък шанс да се събере отново с приятелката си Стейси Флаундърс.

„Всичко е на място за пускането на Адам на свобода. Той разполага с къща, в която да се завърне, а в този момент неговата сестра – Фей Джонсън, живее там”, потвърждават съседи на Джонсън. На 1-и януари тази година сестрата на футболиста пусна пост в Twitter, в който се бе въодушевила, че ще види брат си на свобода през новата година.

„Той е наясно, че ще е много трудно да се завърне в професионалния футбол, така че ще трябва да опита да върши нещо друго”, продължават хората, живеещи около къщата на футболиста.

Преди да бъде арестуван Джонсън изигра и 12 мача с екипа на националния отбор на Англия.