Изпълнителният директор на Съндърланд Маргарет Бърн е напуснала Англия, а в страната подозират, че това може да е резултат от факта, че тя е отговаряла за случая със съдебното дело срещу Адам Джонсън.

Бившият футболист на клуба бе признат за виновен в сексуално посегателство срещу 15-годишно момиче, като първоначално бе обявил пред шефовете на „черните котки“, че ще пледира „невинен“. При началото на процеса обаче, той стори тъкмо обратното и в резултат бе дисциплинарно уволнен от елитния тим.

Искат да махнат Адам Джонсън от FIFA 16, но не могат

В хода на делото Джонсън призна, че е целувал жертвата на задната седалка на своя джип през януари миналата година. Той обаче също така заяви, че е споделил това и с клуба си. Ако думите се потвърдят, то това означва, че „черните котки“ са знаели за провинението му и въпреки това са позволили на Джонсън да играе във Висшата лига.

Сам Алърдайс: Никакви симпатии за лъжеца Джонсън

Джонсън беше арестуван по обвиненията на 18 март миналата година, а 16 дни след това той отново тренираше с първия тъм. Според информация на вестник „Гардиън“ Маргарет Бърн, която е бивш криминален адвокат, е разполагала с копие на оригиналните показания на Адам Джонсън пред властите, в които той е признал за целувката. Затова полицейски детектив от Дърам е поискал от клуба да узнае къде се намира бившата юристка в момента. Оттам му отвърнали, че тя е отпътувала до вилата си в Португалия.

От изданието се опитали да се свържат с Бърн там в петък, но не успели. Тя също така не е била на трибуните при вчерашното 1:1 срещу Саутхемптън. От клуба отказват коментари по тази тема.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS