Един от най-уважаваните кондиционни треньори на Стария континент Реймънд Ферхайен призова играчите на Острова да излязат на световен протест, ако сезонът във Висшата лига бъде възобновен.

37 снимки

Нидерландецът Ферхайен е работил в Манчестър Сити, Барселона, както и в националните гарнитури на Уелс, Южна Корея, Нидерландия и Русия. Той е на мнение, че всеки опит за подновяването на футбола в Европа ще бъде безразсъдно и без оглед на здравето на самите футболисти. Специалистът подчерта, че всичко ще е само с цел спасяването на огромни суми от телевизионните права на срещите. 

"Сезонът трябва да бъде приключен, за да бъдат предпазени играчите. Говорил съм с футболисти относно темата коронавирус и много от тях се притесняват, ако бъдат накарани да играят преди кризата да е приключила", започна нидерландецът. 

"Страх ги е, че може да бъдат инфектирани от съотборник или съперник. От друга страна, властите трябва да вземат предвид възможността редица играчи да претърпят застрашаващи кариерата травми". 

"Всички разбират, че финансовото напрежение на случая е огромно. Футболът обаче не бива да бъде подновяван преди приключването на кризата, а аз не виждам начин шампионатите да приключат до края на лятото". 

"Трябва да има солидарност между играчите, особено между звездите. Ако хора като Роналдо и Меси излязат и заявят, че няма да играят, докато не бъде безопасно, то тогава футболните федерации и власитите ще се наложи да се съобразят", завърши Ферхайен.