Висшата лига е спряна до ненаозвана дата след решение на футболните хора в Англия след пандемията от коронавирус, която върлува из целия свят. Докато някои клубове са разочаровани от спирането на първенството, то това е „добре дошло” за други, които ще черпят позитиви от завръщането на дадени футболисти, които лекуваха травми в дните преди това.

Тук, Gong.bg ще „хвърли поглед” върху футболистите, които ще могат да се завърнат за своите отбори след рестарта на шампионата на Острова.


Хари Кейн

Хари Кейн

източник: Gulliver/GettyImages

Без съмнение Тотнъм извлича най-големите ползи от спирането на футбола. Капитанът и нападател Хари Кейн ще бъде напълно здрав, след като се завърне първенството. Кейн е аут от Нова година, след като бе опериран при травма в бедрото. Неговото възстановяване вървеше добре, но нямаше как да се завърне до април месец, така че той ще може да играе за своя клуб в останалите мачове, а също така няма да пропусне и Европейското първенство, което бе отложено с една година.

Маркъс Рашфорд

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keep on smiling, stay indoors ♥️

A post shared by Marcus Rashford (@marcusrashford) on

Рашфорд също притесняваше щаба на Манчестър Юнайтед, както и този на Англия, който се притесняваше за участието на острия футболист на Евро 2020. Той получи двойна фрактура през януари, а времето за възстановяване в самото начало бе напълно неясно. Все пак в хода на епидемията се установи, че нападателят ще може да се завърне към тренировките с отбора си, когато всички занимания бъдат официално позволени.

Хюн-мин Сон

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stay safe💙#hometeam @adidas

A post shared by Son HeungMin(손흥민)🇰🇷 (@hm_son7) on

Нападателят на Тотнъм също черпи позитиви от спирането на футбол. Първо той може да се възстанови от счупването в ръката си, получено през февруари, а първоначалните изгледи бяха, че Сон повече няма да играе до самия край на кампанията. Второ, той е свободен да изпълни четириседмичната си военна служба в Южна Корея, след като Сонс е завърна в родината си, за да изпълни дълга към страната си, след като стана ясно, че няма да има яснота кога Премиършип ще започне наново.

Лерой Сане

Играчът на Манчестър Сити е аут от седем месеца след сериозна травма в коляното – скъсване на кръстните връзки. Очертаваше се, че германецът няма да играе за „гражданите” до края на сезона. Той направи завръщането си за дубъла на Сити, но тази пауза му дава шанс да се възстанови оптимално и да запише мачове за първия отбор на Хосеп Гуардиола.

Рикардо Перейра

Лестър получи сериозен удар преди сезона да бъде прекратен, след като десният бек на „лисиците” се нуждаеше от операция. Прогресът му следваше да го изкара от игра до юли, което значеше, че ще пропусне всички мачове за клуба си в опита да се класира догодина за Шампионската лига. Когато мачовете се завърнат отново, португалецът се очаква да бъде здрав и близо до своето завръщане.