Президентът на Тотнъм Даниел Леви разбира разочарованието на Хари Кейн заради липсата на трофеи, но е категоричен, че ще направи най-доброто за клуба на трансферния пазар с оглед на спекулациите, че нападателят иска да напусне.

В британските медии многократно писаха в последните седмици, че Кейн, който е юноша на лондончани, е поискал да бъде трансфериран, за да играе в Шампионската лига и да изпълни мечтата си за спечелване на титли. 27-годишният нападател има договор с „шпорите“ до лятото на 2024 година и е оценяван на 100 милиона паунда, което може да се превърне в пречка за неговия трансфер.

„Не искам да говоря публично конкретно за нито един футболист. Искам само да кажа, че неговото разочарование от това, че не печелим трофеи се споделя от мен, както съм убеден и от феновете и играчите. Със сигурност искаме да печелим“, заяви Леви.

В същото време стана ясно, че Тотнъм назначи за изпълнителен директор по футболните въпроси бившия спортен шеф на Ювентус Фабио Паратичи със задачата да развие организацията и спортните операции в клуба, съоръженията и футболната инфраструктура.

„Една от задачите, с които Фабио трябва да се справи, е да убеди играчите, които искаме да останат, но са желани от други клубове. Но тук става въпрос и за пазар. Това, което ние искаме и това, което някой друг иска, невинаги съвпада. Затова ще направим най-доброто за клуба“, каза Леви.

Тотнъм завърши на седмо място във Висшата лига под ръководството на временния мениджър Райън Мейсън, след като Жозе Моуриньо беше уволнен малко преди края на сезона. Лондончани в момента търсят нов наставник, като се твърди, че клубът е много близо до договорка с бившия треньор на Рома Пауло Фонсека.