Нападателят на Евертън Умар Ниасе ще трябва да изтърпи наказание от 2 срещи, след като обжалването му срещу обвиненията в симулация беше отхвърлено от Футболната асоциация на Англия. По този начин 27-годишният сенегалец стана първият футболист в историята на Висшата лига, който понася ретроспективна санкция за симулация по силата на въведеното от този сезон правило.

Голмайсторът на Евертън на път да пренапише историята, но по грешните причини

Производството срещу футболиста стартира във вторник, когато стана ясно, че той ще си има главоболия заради дискусионната дузпа, която спечели при 2:2 срещу Кристъл Палас през уикенда.

„Умар Ниасе от Евертън ще изтърпи наказание от 2 мача с незабавен ефект след като протестът му срещу  обвиненията на ФА в „успешно заблуждаване на служебно лице” бе отхвърлен. Беше потвърдено, че той е извършил акт на симулация, който доведе до дузпа в 5-ата минута в двубя срещу Кристъл Палас на 18 ноември 2017 година. Той отрече деяниет, което обаче бе доказано след изслушване пред независима комисия”, гласи официалното решение на ФА.

Това значи, че Ниасе, който е най-добрият голмайстор на Евертън дотук през сезона (5 гола), ще пропусне шампионатните двубои срещу Саутхемптън в неделя и срещу Уест Хем три дни по-късно.