Нападателят на Еввертъ Умар Ниасе ще трябва да отговаря пред Футболната асоциация на Англия във връзка с обвинения в симулация по време на равенството 2:2 срещу Кристъл Палас. Футболистът може да бъде наказан за 2 срещи, след като изпроси противоречива дузпа за своя тим.

27-годишният Ниас се просна в наказателното поле на Палас в съботния мач, а реферът Антъни Тейлър прие, че тъмнокожият футболист действително е бил спънат от Скот Дан. Защитникът на лондончани реагира много гневно на отсъждането, а Лейтън Бейнс оползотвори наказателния удар, заличавайки ранния откриващ гол на Уилфрид Заха.

След края на мача Скот Дан открито заяви, че реферът е бил грозно подведен от Ниасе и ето че сега острието на Евертън го грози санкция. Официално африканецът е обвинен в „успешно заблуждаване на служебно лице”.

Ако Ниасе бъде наказан, ще се превърне в първия играч от Висшата лига, който ще получи ретроспективна санкция за симулация, откакто новото правило бе въведено. За да се стигне до такава е нужно независимата комисия да гласува с пълно единодушие, иначе за Ниасе няма да има последствия.