Стресът сред футболистите във Висшата лига отново стана централна тема в Англия, след като Уест Бромич обяви, че дава почивка на своя халф Джейк Ливърмор с цел да предотврати психически срив.

Юношата на Тотнъм остана извън състава на „дроздовете” за нулевото реми срещу Уест Хем през уикенда, като има разрешение да не се явява на тренировките до вторник включително.

Затвориха футболист на Евертън в психиатрия

В последните месеци темата с психическото претоварване на професионалните футболисти често излиза на преден план, като се радва на широко внимание главно заради случилото се със звездата на Евертън Аарън Ленън. Бившият английски национал по-рано през годината бе приет в психиатрия заради менталните поражения от прекаления стрес, който съпътства Премиършип.

Колкото до Ливърмор, той ще пропусне също и двубоя срещу Манчестър Сити в сряда за Купата на Лигата. Ако почивката даде ползотворен ефект, се очаква халфът да бъде на линия за гостуването срещу Арсенал в първенството.

Гигс: Да играя за Юнайтед никога не ми е носило наслада

Бераино от Стоук с уклон към наркотиците?

„Имахме разговор с Джейк в началото на седмицата. Той поиска да ме види”, коментира мениджърът Тони Пюлис. „Той призна, че се чувства малко изцеден, по-скоро психически отколкото по какъвто и да е друг начин. Ние проверихме всичките му бегови данни, а те потвърдиха, че има влошаване във формата му.”

„Затова ще му дадем няколко дни почивка. С неговата енергия можехме да спечелим срещу Уест Хем. С Джейк на терена можеше и да го направим. Физически той е добре, но ментално се чувства малко уморен. Мисля, че за първи път той игра с Англия по време на лятото, а после и тези две повиквателни. Смятам, че толкова време на терена определено коства нещо на момчето”, допълни Пюлис.