Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Джеси Лингард призна, че усеща липсата на Уейн Рууни в съблекалнята, понеже всеки ден е научавал нещо много от бившия английски национал.

През лятото на тази година 31-годишният Рууни се завърна в родния си Евертън, а не много дълго след това забърка голяма каша. Нападателят беше заловен от полицията да шофира в нетрезво състояние, докато бе в компанията на непозната жена. Този инцидент може сериозно да навреди на бъдещето му при „карамелите”, където Рууни се надяваше да играе много по-редовно, отколкото му се отдаваше към края на неговия престой в Манчестър Юнайтед.

Футбола или брака - Рууни трябва да избира внимателно

Тази неделя Рууни ще има шанс отново да стъпи на „Олд Трафорд”, вече като играч на съперника, а въпреки всичко Лингард призна, че с гордост е делил една съблекалня с най-добрия голмайстор на „червените дяволи” и Англия за всички времена.

„Неговият опит в мачовете е много ценен, особено когато си млад”, коментира 24-годишният играч. „Ако водиш само с 1:0, винаги е трудно да управляваш даден мач. Той знаеше какво да прави в подобни моменти, особено към края на двубоите.”

Жената с пияния Уейн Рууни за "най-щурите" 10 часа

„Научавах нещо от него всеки ден. Разбира се, трудно е да вървя по неговите стъпки – той винаги ще бъде разпознавам като легенда на клуба и ще получи страхотно посрещане, когато се завърне.”

„Той дойде в Юнайте много млад и смятам, че тогава това беше вярното решение за него”, заяви още Лингард.