Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че загубата на звездата на тима Хари Кейн не може да бъде оправдание за неговия отбор при евентуален неуспех в остатъка от сезона.

"Шпорите" отпаднаха от Шампионската лига и ще съсредоточат всички усилия в удържането на мястото си в Топ 4 в Премиършип и представянето в Купата на Футболната асоциация, където са 1/4 финалисти.

В близките седмици Тотнъм ще бъдат без Кейн, който в неделя срещу Борнемут контузи глезена си. Почетино обаче е уверен, че отборът му ще се справи със своите задачи.

"Хари е настроен позитивно, дори още след мача с Борнемут. Той притежава такъв характер, че винаги е пълен с оптимизъм. Съсредоточен е в скорошното си възстановяване. Загубата на Кейн за няколко седмици не може да бъде оправдание за това, че сега нямаме предишната настройка и няма да печелим мачовете си. Говорим за един от най-добрите нападатели в света“, сподели Почетино.

„Разбира се, той ще ни липсва, но ние оставаме спокойни - притежаваме достатъчно майсторство, за да играем и да побеждаваме. В състава си имаме различни играчи, които могат да действат на неговата позиция - Деле Али, Сон, Йоренте, Ламела, Моура. По мое мнение, не е толкова важно кой ще играе на неговия пост, колкото да използваш пространствата и да преодоляваш тактиката на съперника. Имаме различни варианти и сега ще решавам кой ще е подходящ за всеки конкретен мач, докато Хари е контузен", обяви Почетино.