Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино даде началото на голям скандал, който може да се разрасне дори още повече в следващите дни. Само часове след загубата с 1:2 от Ювентус в 1/8-финалния реванш от Шампионската лига аржентинецът заяви, че директорите на Ювентус са поставили под напрежение главния съдия на срещата Шимон Марчиняк.

Да гориш в играта - големият Джиджи Буфон

„Бианконерите” успяха да елиминират англичаните въпреки 2:2 в първата среща. На „Уембли” те постигнаха първа победа в Лондон за цялата си история, като осъществиха обрат от 0:1 до 2:1 само в рамките на 3 минути. Почетино обаче има своя версия за случилото се, като вини пряко президента на Ювентус Андреа Аниели и генералния мениджър Джузепе Марота.

„Преди мача беше Аниели, след мача бяха Аниели и Марота. Видях на полувремето как те оказаха натиск върху съдията”, каза Почетино, цитиран от „Телеграф”.

„Става дума за малките детайли, които оказват влияние в такъв тип мачове. Особено в срещи, които могат да бъдат спечелени от двата отбора. Вярвам, че тези детайли ще помогнат на клуба да постигне това, което искаме.”

След драматичния мач с Тотнъм, Игуин благодари на жена си

„Иде реч за дребни неща. Различните турнири изискват различни детайли. Юве са специалисти, защото имат навика да печелят, имат навика да поставят съдиите под напрежение.”

„Ние получихме сериозен урок да обръщаме внимание на събитията не само на терена, но и на тези извън него. Собственикът (визира Аниели – б.р.) стоеше в коридора, в тунела преди и по време на мача. Това е клуб, който има културата да прави всичко по силите си, за да помогне на отбора си.”

„Ние си извадихме големи поуки. Играят се два мача срещу такъв тип клубове – единият на терена, а другият – извън него. Смятам, че от такава ситуация можеш да научиш много. Ако гледаме само статистиките от двата мача, Тотнъм беше много по-добрият тим. Във футбола обаче не всичко опира до по-доброто представяне, повечето изстрели към вратата или по-сериозното владение върху топката”, каза още Почетино.