Часове след интригуващия сблъсък между Ливърпул и Тотнъм вчера, в който двата тима не успяха да излъчат победител, завършвайки при резултат 2:2, феновете на „червените“ побързаха да припомнят едно скандално интервю на мениджъра на лондончани Маурисио Почетино от декември 2016.

Полемиките след мача бяха основно породени от скандалните отсъждания на рефера Джон Мос и неговия асистент, които отсъдиха спорни дузпи в полза на Тотнъм.

Част от футболистите на "шпорите" в този мач, бяха декорирани в жълто именно заради симулации. Първата дузпа в полза на Тотнъм също дойде от явна симулация на Хари Кейн, който се строполи в наказателното поле без да бъде докоснат от вратаря Лорис Кариус.

„В днешно време сме повлияни от латиноамериканците, които се опитват да симулират, винаги. Може би вие сте били по-чисти преди 20, 25, 30 години, но сега сте като нас“, коментира аржентинският мениджър на Тотнъм през декември 2016.

На въпрос дали някога е бил част от отбор, в който са се провеждали специални тренировки за симулация, Почетино отговоря положително.

„Да, в Аржентина. Там хората понякога го тренират. Вярно е. Но това се случваше преди много години. Сега не знам дали е така. Когато обаче аз бях футболист това бе част от тренировките. Да, в предишния ми отбор Нюелс. Естудиантес, ако си спомняте... преди много, много години. Това бе част от тренировките.“

Разбира се, веднага след този си отговор, Почетино е запитан дали в момента провежда такива тренировки.

„Не, разбира се, че не. Не харесвам това“, категоричен бе тогава аржентинецът.