Наставникът на Тотнъм Маурисио Почетино изобщо не акцентира върху съдийските отсъждания при зрелищното 2:2 навън срещу Ливърпул, а настоя, че отборът му е бил далеч по-добрия на терена и е изпуснал 2 точки с това равенство.

Мачът беше белязан от няколко дискусионни ситуации в самия край, които нажежиха страстите. „Шпорите” получиха две дузпи в заключителните минути, като преди първата Хари Кейн получи топката в позиция на засада, а при втората фаулът на Върджил ван Дайк срещу Ерик Ламела бе забелязан само от страничния съдия и главният му се довери.

Драма: Хари Кейн счупи 100-ицата от бялата точка

Почетино предпочете да сложи акцента върху добрия футбол на своите играчи, които по думите му са били по-достойни за пълния комплект точки. „Това беше един невероятен за наблюдаване мач. Аз бях спокоен, защото тимът играе така добре”, коментира аржентинският специалист. „Усещането ми е, че изпуснахме 2 точки. Ние бяхме много, много, много по-добри от Ливърпул.”

Клоп: Няма как да не говоря за съдиите

„И в двата случая имаше дузпи, нямам какво повече да кажа. Ситуациите не са спорни. Понякога хората се оплакват от съдията, но когато имат право, е добре да го кажат на всички.”

„Привлякох Виктор Уаняма в Саутхемптън, а сетне и в Тотнъм. Днес той вкара фантастичен гол. Дали това беше планът? Н, но аз съм толкова щастлив, защото той помогна на отбора да вземе точка.”

„Бях спокоен, отпуснат. Всъщност съм леко болен, защото имам настинка. Смятам, че това беше невероятен мач за гледане. Два отбора, които винаги се опитват да играят вълнуващ футбол. Смятам, че ние бяхме по-добрите в хода на всичките 90 минути.”

„Беше важно да покажем характер. Когато се анализира мачът, той през цялото време беше под наш контрол, макар и първи да допуснахме гол. През 90-те минути Тотнъм беше по-добрият тим. Винаги се опитваме да даваме най-доброто. Отборът се стреми постоянно да показва идентичност и характер. Днес това бе мач, в който играхме за победата, а за да промениш историята, имаш нужда от време”, допълни Почетино.