Маурисио Почетино заяви, че няма никакво намерение да напуска Челси. Това едва ли е изненада. По-интересната част от изказване на специалиста обаче е свързано с евентуалното бъдеще на клуба.

Според Почетино няма нито един мениджър в света в момента, който може да направи Челси толкова успешен колкото е бил в миналото.

"Обичаме предизвикателствата. А тук то е огромно. Дойдох, за да приема проекта, знаейки, че никога не е лесно с натиска и усещането, че си Челси и трябва да спечелиш.", добави Почетино.

"Виждам, че феновете няма да обикнат друг треньор, защото винаги ще го сравняват с миналото. Когато си в различен проект е трудно. Хората трябва да разберат. Опитвам се да обяснявам, но ако говоря и другите виждат само движение на устните ми, но не чуват нищо, няма смисъл".

В двата периода на ерата на „Жозе Мауриньо бяха спечелени общо 7 купи. Челси има 19 значими трофея в ерата на Абрамович

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Феновете на Челси скандираха с желание за уволнението на Почетино при равенството 2:2 с Брентфорд. Договорът на „аржентинецът“ е до края на следващия сезон с опцията да бъде продължен при желание за още 12 месеца.

Тази вечер Челси приема Нюкасъл в 22 часа на „Стамфорд Бридж“. Двубоят може да наблюдавате пряко по DIEMA SPORT 2, а в Gong.bg ще следим за вас всичко най-интересно и любопитно.

Челси ще е без защитниците Бен Чилуел и Ливай Колуил, които са контузени. Конър Галахър се възстановява от заболяване, докато Карни Чуквуемека, Рийс Джеймс, Беноа Бадиашил и Кристофър Нконку продължават да са извън игра.

В Нюкасъл Юнайтед ще липсва Киерън Трипиър. Луис Хол не е на разположение, защото играе при „свраките“ под наем от Челси, а Калъм Уилсън, Жоелинтън и Ник Поуп са дългосрочно контузени.