Старши треньорът на Байерн Мюнхен – Томас Тухел, е готов да обмисли евентуално завръщане в Челси това лято. 50-годишният германец беше уволнен от собственика на „сините“ Тод Боули през септември 2022-а година, само няколко месеца след закупуването на клуба от американеца.

Впоследствие Тухел пое Байерн през миналия март, но вече беше потвърдено, че той ще напусне в края на този сезон. Тъй като бившият мениджър на „сините“ ще остане без работа, се твърди, че той има голямо желание да се завърне във Висшата лига. Според германското издание Bild, Тухел е бил готов да се завърне на „Стамфорд Бридж“, ако той и Боели успеят да разрешат предишните си различия.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

Преди напускането на Тухел отношенията между него и боса на лондончани бяха обтегнати. В края на миналия сезон пък се появиха информации, че шефовете на „сините“ са признали, че уволнението на Тухел може да е било грешка. Самият германец пък прибра около 13 милиона компенсация за уволнението си.

Челси замени Тухел, който донесе втората Шампионска лига в историята на Челси, с Греъм Потър от Брайтън, който издържа само седем месеца, преди да бъде уволнен. Впоследствие Франк Лампард се завърна като временен наставник, преди Маурисио Почетино в крайна сметка да поеме „сините“ от миналото лято. Аржентинецът обаче не успява да оправдае очакванията и в момента отборът му е 11-ти във Висшата лига, а също така загуби и финала за Карабао Къп от Ливърпул.