Ливърпул продължи участието си за ФА Къп, след като в преиграването срещу Плимут Аргайл успя да постигне минимална победа с 1:0. 

Преди седмица и половина тимът от Лига 2 бе постигнал равенство 0:0 на "Анфийлд", а сега на своя "Хоум Парк" отново демонстрира достойна игра срещу именития си съперник.

Мърсисайдци все пак стигнаха до място в топ 32 на турнира с гол през първото полувреме на Лукас Лейва.

Юрген Клоп отново бе заложил на много млади футболисти в своя състав, но те отговориха на предизвикателството и постигнаха необходимото. Гостите обаче трепериха до последно за своята победа, а играчите на Плимут напуснаха терена с високо вдигнати глави под ръкоплясканията на своите привърженици, препълнили стадиона.

Първите минути на мача загатнаха за повторение на двубоя в Ливърпул и тотално преимущество на мърсисайдци. Даниел Стъридж имаше претенции за дузпа, но такава не бе дадена. 

След 108 минути игра между двата отбора Ливърпул все пак стигна до гол. След центриране от корнер на Филипе Коутиньо Лукас Лейва се отскубна от бранителите на съперника и с отличен изстрел с глава на близката греда реализира за 1:0.

В следващите минути домакините трябваше да променят стратегията си и погледнаха малко по-смело към вратата на Лорис Кариус като дори създадоха две добри положения до края на полувремето. При едно от тях в 33-ата минута Арнолд Гарите можеше да стреля от перфектна позиция, но Алекзандър-Арнолд успя да избие в последния момент.

В 69-а минута младокът на Ливърпул Хари Уилсън можеше да вкара след грешка на вратаря Люк МакКормик, но топката не влезе във вратата.

В 75-ата минута пък Плимут имаше изключителна възможност да изравни. Сони Брадли центрира към Джейк Джервис, който със страхотно изпълнение на странична ножица уцели гредата.

В последните минути Яя Сонго'о фаулира Алберто Морено в наказателното поле, но Дивок Ориги не успя да реализира отсъдената дузпа.

В добавеното време домакините опитаха все пак да стигнат до изравняване, но това така и не се случи и Ливърпул продължи към 1/16-финалите в турнира. Там съперник на мърсисайдци ще бъде Уулвърхемптън.

Още две преигравания се играха тази вечер, а в тях фаворитите взеха своето. В мач между два отбора от Чемпиъншип Нюкасъл победи Бирмингам с 3:1. Ричи и Гуфран вкараха за "свраките" през първото полувреме. Котеръл върна едно попадение в 71-ата минута, а Ричи с втория си гол в добавеното време на мача оформи крайното 3:1.

Саутхемптън също продължава напред след драматичен успех с 1:0 над Норич. Единственият гол в мача вкара Шейн Лонг в продължението на второто полувреме.