Преди няколко дни беше публикувано скандалното интервю на Кристиано Роналдо с журналиста Пиърс Морган, в което португалецът отправи остри критики и обвинения към клуба и мениджъра Ерик тен Хаг. Това навлече гнева на футболната общественост в Англия, а дори се заговори, че „червените дяволи“ ще прекратят договора на Роналдо и на практика ще го уволнят.

Своето мнение по темата обаче даде и човекът, пред когото португалецът разкри гледната си точка - Пиърс Морган.

„Роналдо е доволен от това как се получиха нещата. Той знаеше какво и как иска да каже. Беше наясно и какви ще бъдат реакциите след интервюто. Кристиано никога не прави нещо, ако не го е обмислил добре. Всичко беше внимателно планирано“, сподели Морган.

Водещият не крие, че през годините е изградил приятелски отношения с Роналдо и според него той е най-добрият футболист в историята.

„Наследството на Роналдо не зависи от няколко месеца с проявено неуважение към него от новия треньор (б.р. - Ерик тен Хаг). Той е най-великият футболист за всички времена и все още е невероятен, в което предполагам, че ще се убедим и на Световното първенство“, написа Морган в профила си в социалната мрежа „Туитър“.

Британският журналист защити Роналдо и от критиките, които 37-годишният ас си навлече, след като отказа да влезе като резерва в мача срещу Тотнъм. Тогава португалецът директно се прибра в съблекалнята, а впоследствие беше изваден за няколко дни от отбора.

„Някога пускали ли са Меси от пейката, когато остават три минути и отборът му води с 2:0? А Пеле? Или Марадона? Или Зидан? Или Кройф? Или Бергкамп?“, попита риторично Морган.