Кристиано Роналдо няма да се върне в Манчестър Юнайтед след участието си на Световното първенство по футбол в Катар с националния отбор на Португалия, пише „The ​​Guardian“. Съобщава се, че „червените дяволи“ са наели адвокати, които да предприемат действия срещу Роналдо за предполагаемо нарушаване на договора му в интервюто с Пиърс Морган, където той говори срещу собствениците на клуба от семейство Глейзър и мениджъра Ерик тен Хаг.

37-годишният Кристиано е получил инструкции да не се връща в тренировъчната база на Манчестър Юнайтед в Карингтън, след като си тръгне от Катар. Не е тайна, че и португалецът, и клубът искат да се разделят, така че няма съмнение, че дните му в Манчестър са преброени, но ще бъде интересно да видим как ще се развие ситуацията.

Роналдо все още получава по около 600 000 долара на седмица до края на контракта си следващия юли, така че клубът ще се надява, че предприемането на правни действия ще доведе до анулирането на контракта му.

Вероятно съдебната битка няма да завърши добре за Роналдо, а „Marca“ съобщава, че той може да напусне европейския футбол и да избяга в американската МЛС. Преди се писа, че интерес към него има от местните Лос Анджелис ФК, Лос Анджелис Галакси и Интер Маями, чийто собственик е бившият футболист на Ман Юнайтед – Дейвид Бекъм.