Манчестър Юнайтед е предприел правни действия, с които иска да уволни звездата на отбора Кристиано Роналдо, гръмна „Daily Mail“ в петък следобед. Изданието твърди, че ръководството на „червените дяволи“ ще претендират, че с интервюто си пред журналиста Пиърс Морган португалецът е нарушил няколко точки от своя договор чрез директните си обвинения по адрес на клуба, собствениците от семейство Глейзър, мениджъра Ерик тен Хаг и дори своите съотборници.

Ако клубът от „Олд Трафорд“ докаже това, ще има правото да прекрати моментално и едностранно договора на Роналдо, без да му дължи каквато и да било компенсация за това. Освен това Юнайтед ще си спести около 16 милиона паунда, които петкратният носител на „Златната топка“ трябва да получи под формата на заплати до края на контракта си през лятото.

„The Guardian“ потвърждава, че от Ман Юнайтед са ангажирали юристи, които да заведат дело срещу Роналдо. Твърди се също, че на португалеца е било заявено, че може дори да не се връща на тренировъчната база в Карингтън след края на Световното първенство в Катар.

По-рано днес от клубът публикува странно, но официално изявление по адрес на Кристиано Роналдо, в което се споменава единствено, че клубът е предприел най-подходящите стъпки в отговор на интервюто на португалеца. От „Олд Трафорд“ обаче по никакъв начин не конкретизираха за какво става дума и подчертаха, че клубът няма да прави по-нататъшни коментари, докато целият процес, свързан с тези действия, не приключи.