Легендарният вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел коментира вижданията си след сблъсъка на „червените дяволи“ срещу Арсенал. Той не остана впечатлен от представянето на бившия си тим и отправи остри критики към Пол Погба.

„Беше много странно представяне. Гледайки от трибуните в какво състояние са ми беше трудно да разбера какъв е планът за игра“, започна Шмайхел.

„Начинът, по който топката се движи, когато Погба е на терена е съвсем различен от това, когато не е там. Мисля, че трябва да поработят над това. Ако Погба е на терена той трябва да ускори темпото. Той видимо убиваше атаките на отбора в първите 25 минути на срещата, връщайки топката назад. За играч от неговия калибър това е разочароващо. Не разбирам каква е неговата роля в клуба. Дори, когато Оле направи смяна и пусна Погба в по-предни позиции, не се случи нещо повече. Той имаше два хубави паса в мача, но само два, а не 15. Това го виждам като проблем. Имам чувството, че той е като проблемното дете в отбора“, заяви датчанинът.    

„Когато привличаш толкова внимание върху себе си е нужно да разбереш неговата роля в клуба. Играчите около него са добри. Той, като ли че се криеше през първото полувреме. Второто беше по-добре. Но не играе по същия начин, по който го правеше през миналия сезон. Чувате, че хората не харесват много Погба, защото не се раздава за отбора. Но ние вече видяхме, че той е футболист от световна класа, просто трябва да се приспособи към този начин на игра на отбора. Не казвам, че той върши всичко грешно. От играч като него очакваш да подхранва играта, но той я прави странна. Точно в този момент Юнайтед няма нужда от такъв играч“, допълни Шмайхел.