Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че тимът му си е усложнил задачата срещу Бристъл Сити, тъй като е имало известно подценяване на съперника.На реванша на "Аштън Гейт" лидерът в Премиършип се наложи с 3:1 над петия в Чемпиъншип. Две седмици по-рано Сити победи с 2:1 у дома.

Ман Сити си поигра с Бристъл за първи финал за сезона

"Щастливи сме, че стигнахме до финала. Мачът с Бристъл бе изключителен. Подобни срещи никога не се знае как ще свържат до самия край. Двубоят с Бристъл е поучителен за нас за участието ни във ФА Къп и в Шампионската лига- трябва да се раздаваш до последната минута. Видяхме какво се случи след 0:2. Знаехме, че ако отбележим два гола, ще бъде по-лесно", коментира Гуардиола.

"Може би трябваше да отбележим три или четири гола. Последните минути от мача, когато резултатът бе 2:2, всичко можеше да се случи. Спечелихме много мачове в последните 6/7 месеца. Това се дължи на добрата ни работа и никой не може да отрече какво свършихме, но всички тимове са съдени единствено по титлите, които печелят", допълни каталунският специалист, който срещу Бристъл записа мач номер 500 в кариерата си.