Манчестър Сити е първият финалист за Купата на Лигата в Англия, след като отстрани Бристъл Сити с две победи и общ резултат 3:5.

На реванша на "Аштън Гейт" лидерът в Премиършип се наложи с 3:1 над петия в Чемпиъншип. Две седмици по-рано Сити победи с 2:1 у дома.

Ман Сити чака да научи кой измежду Челси и Арсенал ще е техен съперник на "Уембли" след месец.

Живата легенда Маргарет Додс - на 100 години на стадиона

Въпреки че се нуждаеше от почти цяло полувреме, за да вкара в Бристъл, Ман Сити всъщност диктуваше събитията на терена.

В 13-та минута и гредата помогна на Бристъл, след като добра атака преминала през Де Брюин и Давид Силва, достави топката за Серхио Агуеро. Неговият опит за нещо средно между центриране и удар кацна на гредата.

Десет минути по-късно Олександър Зинченко отправи мощен удар от разстояние, който мина близо до вратата на домакините, но не намери целта.

В края на първото полувреме Бернардо Силва излезе очи в очи със стража на Бристъл, но Люк Стийл успя да спаси удара му.

Минута преди края на първата част обаче, Сити все пак успя да открие резултата. Хордур Магнусон не успя да удържи Бернардо Силва край аутлинията, той намери начин да пусне топката към Лирой Сане и немският футболист засече във вратата от 7-8 метра.

Голмайсторската класа на Серхио Агуеро се прояви в 49-та минута, когато Де Брюин го изведе отдясно в наказателното поле и той с прекрасен изстрел по диагонала намери противоположния ъгъл на вратата.

Класна работа: Агуеро удвои за Сити в Бристъл

64-та минута се оказа щастлива за Бристъл, благодарение и на неумелите намеси на защитата на Манчестър Сити и стража Клаудио Браво. Джейми Патерсън в крайна сметка успя да намери добре Марлон Пак, който с глава остави Браво безпомощен.

Илкай Гюндоган пропусна да подсигури победата на Ман Сити, и в 90-та минута не успя да се разпише.

Вместо това, в петата минута от добавеното време, Ейдън Флинт изравни резултата, и вдъхна кратки надежди на домакините. Хубава атака на Бристъл, с центриране отляво, свалено с глава от Боби Рийд, донесе топката за Флинт, който се разписа от два метра.

Кевин Де Брюин обаче сложи точка на спора и не остави на Бристъл да се порадва поне на равенство.

Белгиецът донесе победата на своя Манчестър Сити в последните секунди от сериозното продължение. Де Брюин засече в мрежата подаването на Сане отляво, оставен непокрит в наказателното поле.

Това бе и последното действие в двубоя, след което бе даден и финалният съдийски сигнал.