Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани ще пропусне дербито с Ливърпул от четвъртия кръг на Висшата лига заради контузия.

Компани виси за дербито с Ливърпул

Припомняме, че белгийският национал пропусна последните два дни от тренировкие на „гражданите”.

Футболистът е получил травма в адукторите по време на мача между Белгия и Гибралтар.

„Той е получил травмата по време на победата с 9:0 над Гибралтар. Остъствието му няма да бъде дълго, но и в следващия мач не мисля, че ще може да се включи”, потъврди  мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола.

Двубоят между Ман Сити и Ливърпул открива програмата на кръга в събота от 14.30 часа. Moжете да го проследите на живо по DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY.

Гуардиола определи себе си и селекционера на Аржентина Хорхе Сампаоли като "глупави треньори".
Пеп направи това изказване заради Серхио Агуеро, който в последната среща на "гражданите" беше сменен, а за гаучосите изобщо не игра.

 "Всичко с Кун е наред. В последно време излиза по-малко на терена заради двама глупави треньори. Това е единствената причина", заяви мениджърът на Манчестър Сити.

"Никога не съм се съмнявал в качествата му. Но имаме 20-21 футболисти и сме длъжни да бъдем честни с всички. Не съм малък, а баща на три деца. Опитвам се да бъде справедлив и в Сити и у дома. Доволен съм от Агуеро, когато играе, когато не играе – не съм доволен от представянето му", допълни Гуардиола.

Гуардиола увери, че е направил всичко по силите си да задържи Джейдън Санчо в отбора.

Както е известно, 17-годишният талант премина в Борусия Дортмунд за около 8 милиона паунда малко преди затварянето на трансферния прозорец.

"Ние постигнахме споразумение с него и си стиснахме ръцете. Предложихме му солиден договор по отношение на заплатата и той щеше да е най-добре платеният в академията ни. Но след това, преди да отлетим за САЩ, той реши, че няма да подпише. Решението може би беше взето от агентите му", коментира Гуардиола.

"Ние казахме, че той няма да лети с нас за САЩ, след като не иска да подпише договора. Оставихме го тук и когато се завърнахме, той не се появяваше на тренировките. Трябваше да се яви, но не го правеше. Аз питах къде е, но Джейдън не тренираше и след това се разбра с Дортмунд. Пожелавам му късмет, защото е голям талант и ще бъде от полза на всички английски гарнитури. Ние опитахме абсолютно всичко, за да помогнем на младите играчи. Той искаше да играе в първия отбор. Аз му казах, че ще тренира с нас и ако се представи добре, ще играе. На това високо ниво всичко зависи от качествата, които покажеш. Но в края на краищата той се премести в Дортмунд. Не можеш да контролираш това. Имаше много отбори, които се интересуваха от него, защото е голям талант. затова и ние му предложихме възможно най-добрия договор, за да продължи с нас. Не можем да се борим с желанието му да премине в друг отбор и му пожелавам всичко най-добро. Познавам го и знам колко добре играе той в националния отбор. Не смятам, че ставаше дума за заплатата в договора. Може би той смяташе, че ще получава повече игрови минути в Дортмунд, отколкото при нас. И аз мога да го разбера", завърши Гуардиола.