Звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо се завърна в Ливърпул след провалената сага около преминаването му в Барселона и уверенията от замесените страни бяха, че всичко е забравено.

Усмихнатият Коутиньо поднови тренировки с Ливърпул

Уж поведението на бразилеца през лятото нямаше да се отрази на кариерата му на "Анфийлд", но той не попадна в състава на мениджъра Юрген Клоп за дербито с Манчестър Сити. И това идва няколко дни, след като изигра два двубоя с националния тим на "селесао" от световните квалификации. 

Легенда на Ливърпул вярва на решенията на Клоп за Коутиньо

Липсата му от състава през август беше официално оправдана с контузия в гърба. По време на лагера в Южна Америка се оказа, че тя е била само една химера и той е напълно здрав. Но сега не попадна в сметките на Клоп за големия мач. 

Клоп: Разговарях с Коутиньо, всичко е точно

"Имам всички номера от показателите му в последните два двубоя и преди това - колко е тренирал, с какъв интензитет. Всичко е било наред с него, изиграл е два двубоя. Можеше да изиграе 15-20 минути в мача със Сити, но мисля, че имам основание да го оставя извън състава."

"Спокойно, той се съгласи напълно, имахме спокоен и ползотворен разговор. Не е като да ми е казал, че не иска да тренира и директно иска да влезе да играе", сподели Клоп в навечерието на двубоя.