Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че все още не вижда особено подробение в атака, след като разкритикува остро нападателите си в края на миналия сезон, че не притежават необходимата острота в действията си.

Гуардиола: Потресен съм от случилото се в Барселона

“Гражданите” стартираха с победа сезона във Висшата лига, след като се наложиха с 2:0 над Брайтън, но не успяха да реализират много от създадените положения.

“Не видях подобрение в атака нито в мача срещу Брайтън, нито срещу Тотнъм (б.р. двата тима се изправиха един срещу друг в приятелския турнир “Интернешънъл чемпиънс къп”). Имам двама великолепни нападатели, но също така има и други играчи, които могат отбелязват голове”, каза Гуардиола на официалната пресконференция преди мача срещу Евертън.

Ман Сити привлече нигериец и го преотстъпи в Ла Лига

“Разполагаме с достатъчно добри играчи, които да играят отпред и да отбелязват голове. Всички клубове по света купуват нападатели с една единствена цел – те да вкарват голове. Например, ПСЖ купи Неймар, Юнайтед купи Лукаку. Всеки треньор иска нападател, който да реализира положения”, допълни наставникът на “гражданите”.

Сити приема Евертън в мач от втория кръг на Висшата лига в понеделник от 22:00 часа. Двубоят можете да проследите пряко по DIEMA SPORT и GONG PLAY.