Бившият главен лекар на Байерн Мюнхен – д-р Ханс-Вилхелм Мюлер-Воолфаарт разкри крайно любопитни подробности за своя конфликт с предишния наставник на отбора Хосеп Гуардиола. Многоуважаваният специалист напусна баварците през 2015 година, като разказа, че ситуацията вече е станала нетърпима.

Футболният "син" на Пеп хич не тъжи за него

Мюлер-Воолфаарт изкара цели 38 години в Байерн, като и до ден днешен е докторът на германския национален отбор. След оставката му преди 2 сезона някои от изданията в Германия започнаха да разкриват отделни епизоди, които илюстрираха покачването в напрежението между лекаря и Гуардиола.

В събота специалистът отбеляза своя 75-и рожден ден и даде няколко интервюта, в които обясни причините зад напускането си. „Не бях свикнал с начина, по който Пеп Гуардиола се отнасяше с мен. Такова нещо никога не ми се бе случвало преди това, нито веднъж! Когато имаш усещането, че няма никаква връзка между теб и треньора, който отхвърля всичко и не показва интерес към медицинската работа, който само критикува и казва, че всичко е по-добро в Испания, нещата престават да бъдат забавни”, каза Мюлер-Воолфаарт.

Робен: При Анчелоти имам повече свобода, отколкото при Пеп

„Напуснах заради различията в мненията с Гуардиола, който винеше мен за загубите и надхвърли своята сфера на експертност. Като доктор аз нося отговорността за здравето на играчите, а не треньора”, каза още лекарят.