Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола коментира вчерашното интервю на Рахийм Стърлинг, в което английският национал призна, че е готов да напусне клуба, за да отиде в отбор, в който да играе редовно. Испанецът отсече, че не може да гарантира на нито един от футболистите си определено игрово време и дава шанс на всички, а те трябва да заслужат на терена мястото си в титулярния състав.

„Не мога да гарантирам на никого колко минути ще играе. Футболистите трябва да си заслужат това на терена. Винаги давам възможности на играчите. Това е най-добрият момент не само за Рахийм, но и аз всички други. Аз искам и Рахийм, и всички други да бъдат щастливи. Те трябва да бъдат удовлетворени, а ако не са, всеки е свободен да вземе решенията, които са най-добри за тях и техните семейства. Всеки футболист иска да играе по 90 минути. Аз обаче не мога да им гарантирам това. Те трябва да го заслужат на терена“, заяви Гуардиола.

Мениджърът на Сити обяви, че Феран Торес ще отсъства между два и три месеца, заради контузия в стъпалото, която получи по време на финала на Лигата на нациите между Испания и Франция.

„Феран ще бъде аут за два-три месеца. Той има контузия в стъпалото, метатарзалната кост. Олександър Зинченко и Илкай Гюндоган тренираха тази седмица и сме доволни, че се завръщат“.