Въпреки громящия успех с 6:1 над Саутхемптън, мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола намери пропуски в играта на своя отбор. Той се оплака от някои действия на защитата на тима, акцентирайки върху четвъртия гол в срещата (дело на Рахийм Стърлинг), който се е оказал решаващ за развоя на целия мач.

"Направихме някои хубави неща. Първите 20 минути бяха перфектни и офанзивно ние стояхме много добре, но допуснахме и много грешки. Срещата ме кара да се чувствам добре, но понякога не се защитавахме добре. Въпреки това съм доволен от победата. Бяхме късметлии да вкараме четвъртия гол в последната минута на първата част, тъй като щеше да бъде доста трудно след почивката", започна Пеп.

"Бяхме ефективни в нападение в началото на срещата, което ни накара да повярваме, че можем да създадем още шансове пред себе си. Но когато те имаха топката в средата на терена, ние изпускахме контрола. Те спечелиха всички втори топки. Трябваше да се защитаваше с по-голяма стабилност и затова четвъртият гол е с голямо значение", каза още каталунецът.

"Не е важно дали си първи. Да, хубаво е да си на върха, но разликата между отборите е две, три, четири точки. Това е нищо. Всички три отбора на върха са невероятни. Видяхме и Арсенал колко бяха добри срещу Ливърпул. Въпреки че Тотнъм има много проблеми, те продължават да печелят мачовете си. Знаем колко са трудни за побеждаване и Уулвърхемптън, Юнайтед също са там някъде. Ще бъде много тежък сезон, но е важното е да сме стабилни, както през миналия сезон", завърши Гуардиола.

Победата оставя шампионите на две точки пред претендентите за титлата Ливърпул (27 т.) и Челси (27 т.) на върха във Висшата лига (29 т.).

Това бе 12-ти успех за Сити с над 5 гола във Висшата лига в ерата "Гуардиола".