Шампионът Манчестър Сити продължава с безкомпромисното си представяне от началото на сезона в Англия. Тимът на Пеп Гуардиола буквално се забавлява в мачовете си от Висшата лига, а днес в сблъсък от 11-ия кръг „гражданите“ нанизаха шест попадения, за да се поздравят с деветия си успех в Премиърлийг.

Мачът на „Етихад“ приключи при резултат 6:1, а с поредните си три точки и равенството на Ливърпул срещу Арсенал вчера, Сити излезе еднолично на върха в подреждането.

Точни за Манчестър бяха Рахийм Стърлинг на два пъти, Серхио Агуеро, Давид Силва, Лерой Сане, а бранителят на Саутхемптън Уесли Худ си вкара автогол в самото начало на срещата. Все пак почетен гол за „светците“ реализира Дани Ингс от дузпа.

Срещата нямаше как да започна по-добре за домакините, които след само 18 минути игра, вече водеха с 3:0. Уесли Худ заби топката в собствената си мрежа в 6-ата минута, когато Сане пробва пас към свой съотборник, но бранителят на гостите, в опит да изчисти, я прати в грешната врата.

В 12-ата минута Серхио Агуеро също записа името сред голмайсторите, като неговото попадение имаше далеч по-голяма стойност. Аржентинецът се разписа за 150-ти път с фланелката на Манчестър Сити. Така той се превърна в едва третият фубтолист, който бележи толкова попадения за един и същи тим в елита. Преди него това направиха само Тиери Анри за Арсенал и Уейн Рууни за Манчестър Юнайтед.

До почивката паднаха нови три гола – два във вратата на гостите и един в мрежата на Сити. Първо Давид Силва направи резултата 3:0 с мощен шут под гредата, а Дани Ингс успя да намали преднината на домакините с точно изпълнена дузпа. В продължението на първата част Рахийм Стърлинг направи 4:1.

През второто полувреме мачът на „Етихад“ просто се доиграваше, като единствената въпросителна бе колко гола ще вкарат възпитаниците на Пеп Гуардиола. Отново раийм Стърлинг се разписа в 67-ата минута, а пълният крах за Саутхемптън бе оформен от Лерой Сане в заключителните секунди на срещата.

Така Манчестър Сити събра актив от 29 точки и вече има преднина от две пред Ливърпул. Ситуацията за Саутхемптън пък продължава да бъде тежка. „Светците“ вече се намират на две точки от зоната на изпадащите във Висшата лига.