Венсан Компани спаси надеждите за титла на Манчестър Сити с гръмотевичен удар от над 25 метра и донесе победата над Лестър с измъченото 1:0. През целия мач "гражданите" си подаваха до припадък, но се блъскаха като в стена в сгъстената защита на "лисиците", дошла да отмъкне равенството и да направи Ливърпул шампион. 

Но изведнъж белгиецът реши да стреля от огромната дистанция в 70-та минута и прати топката в сглобката - неспасяемо за Каспер Шмайхел. И след края на мача се разбра какво са си говорели на терена и около него преди изпълнението му. 

"Крещях на Венсан: "Не стреляй, подай топката"! И Слава Богу, че не ме послуша", сподели с усмивка на уста след мача мениджърът Хосеп Гуардиола. "Много пъти съм казвал, че футболистите са тези, които решават на терена какво да правят, защото имат части от секундата да преценят как да постъпят. Сега се радвам, че той реши да направи именно това", заяви още испанецът. 

А и не само Гуардиола, но и целият отбор на Сити са крещели на централния защитник да не стреля от тази наглед невъзможна дистанция. Серхио Агуеро е бил един от най-активните в подвикванията, както и халфовете на отбора. Но Компани разкри, че въобще не му е пукало от виковете им. 

"Имаше малко напрежение, защото всеки около мен крещеше да не стрелям, а да подавам. Чувах ги и им се дразнех. Просто си помислих: "Чакай малко, не съм стигнал толкова далеч в кариерата си, за да ми крещят някакви млади хлапета кога да стрелям и кога не". И стрелях."

"Все пак от 15 години играя футбол на най-високо ниво, така че мога да си позволя да не послушам халфовете, когато ми казват да подавам само по ширина. А и всеки път, когато съм пропускал подобен изстрел, после съм казвал на съотборниците си, че някой ден ще вкарам такъв гол и всички много ще се радват."

"Е, нищо не сме спечелили все още, но това беше един наистина много важен гол, отбелязан срещу много силен съперник. Много се радвам, че точно днес ми се получиха нещата с това изпълнение", сподели доволният Компани.