Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани изрази задоволството си от играта на неговия тим срещу Лестър Сити при успеха с 1:0. Именно Компани направи разликата с чудовищно изпълнение в 70-ата минута, което прати Сити за пореден път на върха с точка повече пред преследвача Ливърпул. Белгиецът изтъкна, че сезонът на "гражданите" е невероятен, какъвто е и този на Ливърпул и задължително трябва да се търси победата в последния кръг на Брайтън.

Сити държи титлата с една ръка след бижу и много тежък мач

„Не най-важното нещо във футбола е броят на головете, които си вкарал. Моментите, в които си го сторил също не трябва да се пренебрегва. Днес беше такъв момент. През целия мач владеехме инициативата и задавахме темпото, опитвайки да спечелим. Каспер направи много важни намеси и само аз успях да го победя днес! Опитвам се да помогна на отбора и днес се приближихме с една крачка”, започна Компани.

„През цялото време ги натискахме, увеличавахме темпото, но последният пас ни бе труден. Те се защитаваха много добре и бяха близо да ни вземат точка. Щастлив съм обаче от нашия отбор.Тези моменти изграждат клуба и винаги вярваме, че можем да спечелим, играейки до последната секунда”, продължи №4 на Сити.

Гуардиола: Съжалявам за много хора, но сме първи

„Всеки един мач в последните четири мача бяха невероятни за нас. Ливърпул обаче не е по-различен – напротив. Сега ни предстои мач с Брайтън, за който трябва да се борим”, завърши Венсан Компани.