Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола беше категоричен в негативната си оценка за състоянието на „Уембли” при победата на неговия тим над Тотнъм с 1:0. Испанският специалист заяви, че „шпорите” и Футболната асоциация на Англия трябва да отговарят на неудобните въпроси защо се допусна мачът да се проведе при толкова окаяно тревно покритие.

Сити успя да победи в сблъсъка, който приключи 10-ия кръг в първенството, благодарение гола на Рияд Марез, който беше точен още в 6-ата минута. „Постигнахме страхотна победа при много специални условия, и то срещу един от най-здравите във физическо отношение тимове в Европа. Създадохме много положения. Бяхме длъжни да вкараме, а не го сторихме. Да се надяваме, че ще подобрим това за в бъдеще”, заяви Гуардиола.

„Това не бяха условия за футбол. Въпреки всичко реагирахме добре. В името на здравето на нашите играчи, както и на тези в Тотнъм, се надявам за в бъдеще този въпрос да бъде решен.”

„Изпуснахме много ситуации. Не можеш да очакваш, че срещу Тотнъм ще отбележиш много голове. Теренът беше сложен и трябваше да играем срещу тим, който обича да си служи с физика. Муса Дембеле, Давинсон Санчес, Тоби Алдервейрелд, Ерик Дайър – всички те са надарени с невероятна физика, а теренът никак не ни улесни.”

„В първите 15-20 минути на второто полувреме трябваше да приключим интригата. В големите мачове, като тези в Шампионската лига, ако не сме по-клинични, ще дойде миг, в който няма да можем да победим.”

„Теренът? Този въпрос трябва да се отнесе до Висшата лига и Тотнъм. Ние бяхме поканени да играем тук днес за този мач. Дано успеят да разрешат тези проблеми. Разбира се, Тотнъм разполага с много качества и на тях един по-хубав терен също щеше да им пасне. За нас удовлетворението е голямо заради начина, по който играхме – с дребничките и кльощави момчета, които показаха, че са достатъчно умни, че да печелят топката обратно”, допълни Гуардиола.