Звездата на Манчестър Сити Рияд Марез разкри, че победният му гол при 1:0 над Тотнъм в 10-ия кръг на Висшата лига не е повлиял върху неговото общо настроение в хода на мача. Алжирският национал призна, че му е било много трудно да играе на „Уембли” след новините около трагедията със собственика на бившия му тим Лестър Вичай Сривадханапрабха.

В събота 60-годишният бизнесмен, както и още четирима пасажери загубиха живота си в авиокатастрофа с хеликоптер до „Кинг Пауър Стейдиъм” в Лестър. Марез изкара 4,5 години при „лисиците”, с които спечели знаменитата шампионска титла на Англия от 2016-а.

„Беше ми много, много тежко. Такива неща трудно се преглъщат”, заяви 27-годишният футболист пред „Скай Спортс” веднага след края на мача. „Босът (визира Сривадханапрабха – б.р.) беше специален човек за мен. Прекарах четири години и половина там и пазя много спомени с него. Той беше такъв добър човек.”

„Много, много тъжен съм. Точно по тази причина вдигнах ръце към небето след гола си. Това беше за него. Той направи много за мен и Лестър. Трудно ми е да говоря. Има много тъга.”

„Той ми беше като баща, беше уникален. Толкова добър човек, с голямо сърце. Съкрушително и шокиращо беше да науча новините, както за всички други загинали заедно с него. Аз заставам зад Лестър и семействата на жертвите.”

„Исках да играя в този мач. Знам, че той би искал да го сторя. У него имаше много страст към футбола. Беше ми трудно да играя срещу Тотнъм, но си мислех за него. Тази вечер едва ли ще мога да заспя”, добави Марез.