След успеха с  4:0 над Борнемут мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола опита да тушира слуховете за конлфикт със звездата на отбора Серхио Агуеро. Каталунският специалист засипа своя играч с множество суперлативи и заяви, че се чувства щастлив, когато аржентинецът бележи и се представя силно на терена.

В последни дни на Острова отново се заговори за срив във взаимоотношенията между Агуеро и Пеп, както се случи и през предходния сезон. Днес 29-годишният футболист отвърна с 2 попадения в мрежата на „черешките”. Това бяха неговите гол №100 и №101 на „Етихад”, което само по себе си е специално постижение за Агуеро.

Сити и Пеп изстискаха "черешките" до капка

„Нямам никакви съмнения в качествата му”, коментира Пеп. „Агуеро е специален футболист, той е легенда и съм толкова щастлив, когато той играе добре и бележи голове. Знам, че когато обичайните титуляри не играят, те се сърдят, но всички в този тим заслужават игрови минути.”

„Беше ни тежко, защото Борнемут игра с 5-има в отбрана и с 10 човека зад топката. Почти нямаше къде да намерим свободни пространства и имахме късмет да отбележим първи в мача. В последните 20 минути противникът заигра по-атакуващо, а тогава ние започнахме да играем наистина добре. Отново бяхме готови психически.”

„Във футбола винаги можеш да ставаш по-добър – и индивидуално, и като отбор. Затова не се стремим да бъдем перфектни. Подобно понятие не съществува на този свят. В момента си пожелахме една весела Коледа.”

„Какво бихме могли да подобрим ли? Да атакуваме по-плавно, да създаваме повече положения. Не е лесно, когато опонентът се е дръпнал назад”, допълни Пеп.