Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола потвърди, че нападателят Серхио Агуеро ще пътува с отбора за предстоящия полуфинал във ФА Къп срещу Брайтън на „Уембли”. Аржентинецът пропусна мача на „гражданите” през седмицата с Кардиф Сити (2:0), след като е получил травма по време на победата на отбора срещу Фулъм през миналата седмица. Испанският наставник на Сити отказа да потвърди, че Агуеро ще е с отбора за пътуването през седмицата, но на брифинга преди мача с „чайките” потвърди, че „десетката” на Сити ще е в групата.

„Той е почти готов и ще пътува с нас”, сподели Пеп на пресконференцията.

Така единственият по-сериозен проблем пред Гуардиола остава, че Олександър Зинченко е контузен, а на левия бек за Сити може да играе французинът Бенджамен Менди.

Запитан дали Менди е добре да игра в интензивен футболен мач след лекуване на травма, Пеп обясни: „Всеки може да ни помогна, а и трябва – не само Бенджамен. Разбира се, че присъствието му е бонус за нас. Той тренира последните десетина дни и няма проблем с него”, каза Гуардиола.

Манчестър Сити има безпрецедентен шанс да завърши сезона с куадрупъл (спечелването на четири трофея за една кампания), но Гуардиола счита, че е прекалено рано неговият отбор да бъде считан за исторически състав.

„Все още се много млад отбор, що се отнася до постоянни успехи. Въпреки това всеки сезон имаме шанс да печелим, а тогава ти ставаш по-добър като отбор, като организация. Това е нашата цел. Искаме да играем за титлата във Висшата лига всеки сезон, в ШЛ. Засега успяваме, така че съм доволен”, допълни още Хосеп Гуардиола.