Бившият мениджър на Манчестър Сити Мануел Пелегрини обмисля да се оттегли от треньорската професия, ако не получи интересни оферти.

62-годишният специалист, който изведе Сити до полуфинал в Шампионската лига този сезон, е свързван с мениджърския пост в Евертън.

"Ако не получа наистина интересна оферта за работа, аз ще спра, докато не намеря такава. Ако трябва да спра напълно, ще го направя. Това може да се случи сега, до декември, за една година или завинаги. Разбира се, бих го пропуснал. Предизвикателството ме държи жив", каза Пелегрини за вестник "Гардиън".

Чилиецът обяви, че ще напусне Сити на пресконференция през февруари. Той ще бъде заменен начело на тима от Сеп Гуардиола.

"Да, това беше мое решение. След като Гуардиола заяви, че идва в Англия, това беше моето решение, защото във всички медии се говореше за Гуардиола в Сити, Гуардиола в Арсенал, Гуардиола в Манчестър Юнайтед. Не беше честно за всички мениджъри, когато всеки знаеше, че той идва тук", добави Пелегрини.

Мениджърът спечели титлата в Англия и два пъти Купата на Лигата като мениджър на Манчестър Сити от 2013 година насам./БТА