Един от символите на приказката на аматьорския Сътън от началото на годината залезе толкова бързо, колкото и изгря. Става въпрос за 140-килограмовия резервен вратар на тима от Южен Лондон Уейн Шоу. 

По-малко от 24 часа след мача с Арсенал от 5-ия кръг на ФА Къп, той напуска клуба под натиска на ръководството и мениджъра Пол Досуел. И всичко е заради аферата "сандвичгейт". 

Вратарят беше уловен от камерите малко преди края на мача с "артилеристите" как похапва сладко-сладко пай с месо. Оказа се обаче, че преди това е имало букмейкърски залог за това и негови приятели са се възползвали. 

Това е абсолютно забранено по правилата в Англия и 45-годишният Уейн Шоу нямаше друг избор, освен да се оттегли от клуба и футбола. Самият той подаде молба договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие, а клубът прие този ход. 

Така приказката за 140-килограмовия ексцентрик, която започна в началото на годината с мачовете от същинската фаза на ФА Къп, завърши с тъжен край. Но през това време той беше основният герой на таблоидите и изданията на Острова с постъпките си. Сега всичко свърши за него.