Превърналият се в сензация 45-годишен резервен вратар на Сътън Юнайтед Уейн Шоу изглежда не е особено срамежлив и се радва на полученото внимание след жребия за ФА Къп, който изправя отбора му срещу Арсенал в 5-ия кръг на турнира.

Дебеличкият вратар на Сътън: Дайте ши...я Арсенал!

Уейн получи доста внимание поради необичайния си за футболист външен вид. Биреното коремче и неговите 45 години, със сигурност не са това, което се очаква от един вратар.
Какви обаче са възгледите му и как приема цялото това внимание, вижте в това интервю:

Какво е чувството да се виждаш навсякъде в Интернет? Изненада ли те цялото това внимание?

И преди това ми се е случвало до някаква степен. Но това е голям майтап и се наслаждавам на момента. Мисля да се насладя на всичко случващо се до мача с Арсенал.

Това е голямо приключение за Сътън. Как се почувства след последния съдийски сигнал срещу Лийдс и класирането за 5-ия кръг?

Бях спокоен и знаех, че момчетата са дали всичко от себе си. Това беше мач, на който искахме да се насладим и с него да пренапишем историята. Истинското напрежение беше при преиграването с Уимбълдън. Вече бяхме завършили наравно и знаехме, че  това е голяма възможност да излъчват наш мач на живо и това да помогне финансово на клуба.

Как реагира, когато разбра, че Арсенал ще ви гостува на "Гандър Грийн Лейн"?

Можех да кажа само "УОУ". Усещането докато отваряха топката бе като цяла вечност. Когато ни се падна Арсенал, оглушителните викове едва не събориха покрива, който и без това е целият съсипан. (смее се)

Мислиш ли, че формата в тунира за Купата ще се отрази и в първенството и ще избегнете изпадането в по-долна дивизия?

Както казват, успехите вдъхват самоувереност. Фокусираме се върху това да имаме план във всеки мач и да го печелим независимо от опонента.

Кой е идолът ти във футбола?

Като вратар, моите идоли са Петер Шмайхел и Едвин ван дер Сар. И двамата са изумителни вратари. Любимият ми играч беше Мат Льо Тисие, а най-добрият срещу когото съм играл е Джанфранко Дзола - той беше гений.

Ако можеше да подпишеш с един клуб през кариерата си, кой щеше да е той и защо?

Щях да подпиша с всеки отбор, който ме поиска, защото е голям комплимент да мислят, че си достатъчно добър, за да помогнеш на тима.

Какви са прогнозите ти за мачовете от 24-ия кръг на Висшата лига?

Мисля, че Челси ще победи Арсенал, както и двата тима от Манчестър ще стигнат до успеха.