Ливърпул изигра нов посредствен мач под ръководството на Юрген Клоп на „Анфийлд“. „Червените“ едва се добраха до 2:2 при домакинството си на Уест Бромич Албиън, а изравнителният гол за „мърсисайдци“ дойде в продължението на мача.

Освен, че загуби нови две точки, Ливърпул загуби и защитника си Деян Ловрен, който получи много тежка контузия през втората част на двубоя.

Ливърпул откри резултата чрез капитана си Джордан Хендерсън в 21-ата минута след чудесна атака, организирана от Филипе Коуриньо и Адам Лалана, който асистира на халфа. Това бе първият мач за Хендерсън като титуляр под ръководството на Клоп.

Радостта на домакините обаче трая твърде кратко и след грешка на Симон Миньоле в 30-ата минута, Уест Бромич изравни. Крейг Доусън се възползва от неумелата намеса на белгиеца след центриране от корнер и след последвалото меле, стреля точно за 1:1.

В продължението на първата част гостите вкараха нов гол, но той бе правилно отменен заради засада. Главният рефер на двубоя трябваше да се консултира със своя асистент, за да отмени попадението.

През втората част все пак гостите от Бирмингам успяха да излязат напред в резултата чрез Йонас Олсон. Той бе точен в 73-ата минута след нови проблеми за Ливърпул след центриране от корнер.

Веднага след гола за УБА, Деян Ловрен получи тежка травма след единоборство с Крейг Гарднър.

Възпитаниците на Юрген Клоп все пак показаха характер и съумяха да стигнат до равенството благодарение на Дивок Ориги, който замени контузения хърватски бранител на домакините.