Манчестър Юнайтед регистрира шестата си поредна победа във Висшата лига, след 2:0 срещу Уест Хем в Лондон.

Юнайтед няма поражение във всички турнири вече два месеца, а в първенството отстъпи за последно на Челси в края на октомври.

Сериозна полемика обаче предизвика реферът Майк Дийн, който изгони Софиан Фегули спорно и остави Уест Хем още от 15-та минута с човек по-малко, а след това пусна втория гол, дело на Златан Ибрахимович, от засада.

Уест Хем записа добри резултати през декември, но завърши годината с поражение и я започна по същия начин.

В класирането Ман Юн вече е близо до водещата четворка, като има 39 точки на шестото място.

Уест Хем е 13-ти с 22 в актива си.

Страхотна атака организираха футболистите на Уест Хем в 10-та минута, когато Лансини завърши с удар от разстояние, отразен от Де Хеа в корнер.

Сериозна подкрепа оказа реферът Майк Дийн за Манчестър Юнайтед в 15-та минута. Дийн изгони директно Софиан Фегули, след наистина грубо влизане в краката на Фил Джоунс. Ситуацията обаче бе малко пресилена, за да бъде директно изгонен Фегули. Дийн е реферът с най-много отсъдени дузпи и показани червени картони през сезона в Англия.

Най-после след повече от половин час игра, Ман Юнайтед погледна към вратата на съперника. Нещо невероятно се случи в 35-та минута, когато Мхитарян подаде на празна врата топката отляво, макар че Антонио Валенсия бе и в немаркирана засада, но не успя да добави. Дарън Рандолф извади топката преди да е преминала с целия си обем голлинията му, след като тя се бе отбила в гредата. Джеси Лингард също не успя да добави, и в крайна сметка Уест Хем оцеля.

Слаб удар на Златан Ибрахимович му донесе само освирквания от домакините малко по-късно.

В 44-та минута Лансини за втори път бе отказан от Де Хеа, след отличен силен удар от дъгата пред пеналта, но испанският страж направи феноменално спасяване.

В 53-та минута Пайе центрира отлично за Михаил Антонио, но той не успя да засече добре топката, за да я насочи към мрежата.

В 60-та минута пак Де Хеа спаси Ман Юнайтед, след страхотен пас на Лансини към Антонио, който обаче би във вратаря.

Пропускът на Михаил Антонио се оказа и подарък за Ман Юнайтед, като „червените дяволи“ откриха резултата три минути по-късно.

Маркъс Рашфорд и Хуан Мата се превърнаха в златни резерви за Жозе Моуриньо. Акция между двамата изведе Ман Юнайтед напред в 63-та минута на двубоя в Лондон.

Рашфорд изработи ситуацията, като намери отлично Мата с подаване отляво, и испанецът от десетина метра не сгреши.

Златан продължи да увеличава сметката си, с гол в 78-та минута, макар и от засада. Шведът бе зад гърба на защитата на Уест Хем, когато след рикошет топката стигна два пъти до Ерера. Ударът на Ерера бе блокиран, топката се върна при него, и той вече намери Ибрахимович, който от засада не сгреши за 2:0.

Маркъс Рашфорд продължи да впечатлява с отиграванията си в малко повече от половин час, в който игра, и с изключение на рефера Майк Дийн, бе единственият, който се отличи в мача.