Ръководството на Челси категорично опроверга появилата се информация, че може да бъде наказан с лишаване от права за извършване на трансфери от страна на ФИФА.

Челси под заплаха

По информация на "Гардиън", "сините" се намират под сериозна заплаха, след като са били открити нарушения при подписването на договори с футболисти под 18-годишна възраст. Според авторитетното издание се очаква решението на Дисциплинарната комисия, а ако клубът бъде признат за виновен, то той ще получи забрана за извършване на входящи трансфери. 

От Челси обаче са категорични, че подобни нередности не съществуват. 

"Челси е отговарил на всички устави и правила на ФИФА при наемането на играчи", споделил човек на "сините", цитиран от "Скай Спортс".

Челси отново на мушката на ФИФА 

Още през септември от ФИФА обявиха, че разследват предполагаеми нарушения от страна на Челси за чужди играчи под 18-годишна възраст.

Челси е първият английски клуб, който е пред угроза от наказание след испанските Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид. 

Клубовете не могат да подпишат с играч под 18 години от други държави, освен ако родителите им не са емигрирали по причини, които не са свързани с футбола